tisdag 25 juni 2013

HALVVÄGS

Dag 176
I går kväll. Vaimo och jag cyklade till mina föräldrar. Hade med mig Marianneboxen och kotiparturi.  Drack kvällskaffi och käkade morotstårta. Jami! Berättade om vår Stockholmskeikka. Jag smygföljde med Jaros bortamatch mot HJK på Livescore. Jaro lyckades knipa en poäng. Storspel av hela laget med målvakten Jesse Ö som sista omutliga utpost. Starkt! Vaimo klippte farsan med kotiparturin och sen pedade vi hem igen.
Nokian väckte mig  klockan sju. Tog Venton till Jarokansliet. Noterade att min gamla trotjänare rullat över 300 000 kilometer. Displayen visade dock bara 14 km? Tydligen har WW-fabrikören inte tänkt att någon bil skall rulla så långt som min gjort! I Jarokansliet förberedde jag med Calle B:s hjälp dragningen av Jaros cykellotteri. Sen till poliskamarn. Kommissarie Hans S skötte själva dragningen. Vinnarna presenteras på torsdag i samband med Jaros hemmamatch mot MyPa. Hem igen. Bytte om till löpkläder. Eftersom det regnade ute tog jag på mig en jacka. Långpass på agendan. Skulle springa tre varv kring Larsmovägen Mini-rundan, en  drygt sju kilometer lång sträcka. Planerade hålla bra fart. På första varvet snittade jag 4:57 min/km. Inte riktigt nöjd med det. Gasade på lite under andra och tredje varvet. Men. Lyckades bara kapa bort ynka två sekunder från snittfarten. Det var jag absolut inte nöjd med. Försökte hitta förklaringar. Hittade inga. Vädret var perfekt. Jag är sommarlovsledig. Har inte sprungit speciellt mycket de senaste dagarna. Nåja! Desto mera glädjande var det att jag idag passerade halva sträckan av min utmaning. Med dagens långpass inräknat har jag samlat ihop 1 829,5 km av de 3 650 jag skall kunna bokföra på nyårsafton. Jag ligger dessutom rejält på plus. Så utmaningen borde nog vara i hanskassa.
Efter långpasset töjde jag och drog på mig kompressionsstrumporna. Inbillar mig att återhämtningen går snabbare med hjälp av dem. Tja. Kanske är det så. Fortsatte dagen i pensionärskuvösen med fötterna i högläge. Letade efter de vinnande lotterna. Lyssnade på P3. Betalade räkningar. Harmades över att saldot på mitt magra bankkonto krympte i en hisnande fart. Hur i hundan skall jag klara av att betala både Berlin- och New York? Tänkte jag medan jag knaprade in vansinniga belopp för telefoner, studenttårtor, bilförsäkringar och annat tjafs. Kanske jag borde dra in på något? Äta mindre? Njae. Äta billigare? Pörhäpps! I kväll skall jag kolla vad jag hittar för prisvärt i Prismahyllorna. Sen måste jag på allvar ta itu med burksamlandet. Eller så inte. I morgon skall jag i alla fall besöka min hovmassör Sune E. Hans tjänster är i alla fall mycket prisvärda. Såheså.

Saldo: 22,0 km

Totalt: 1 829,5 km

Mål: + 69,5 km

Kanon: Att jag kommit halvvägs i min utmaning.

Kalkon: Dålig fart på långpasset.

Inga kommentarer: